Web Informer Button

.

Γιατί να αγοράζετε έτοιμα desktop PC, όταν μπορείτε εύκολα να τα φτιάξετε μόνοι σας με κάτω από 650 ευρώ;

Γιατί να αγοράζετε έτοιμα desktop PC, όταν μπορείτε εύκολα να τα φτιάξετε μόνοι σας με κάτω από 650 ευρώ;
Όποιο μηχανικό υπολογιστών κι αν ρωτήσετε για το ποιον κατασκευαστή είναι προτιμότερο να επιλέξετε για την αγορά του νέου σας desktop – υπό την προϋπόθεση... βέβαια ότι πρόκειται για άτομο ειλικρινές και παθιασμένο με τη δουλειά του – θα σας δώσει την ίδια απάντηση: κανέναν.

Οι συνθήκες μαζικής παραγωγής και ο ύστατος νόμος του κέρδους με το χαμηλότερο δυνατό κόστος εγγυώνται ότι ποτέ κανένας μεγάλος κατασκευαστής δεν πρόκειται να κατασκευάσει ένα σύστημα με την ισχύ και την αξιοπιστία που θα είχε το ίδιο σύστημα εάν το έφτιαχνε εκ του μηδενός ο ίδιος ο χρήστης, ο οποίος θα επέλεγε και θα συναρμολογούσε τα εξαρτήματα, βοηθούμενος από τους βίντεο-οδηγούς που υπάρχουν σε αφθονία στο διαδίκτυο.
Δεδομένου ότι εξαρτήματα, όπως οι οθόνες, τα πληκτρολόγια και τα CD drives μπορούν εύκολα να αγοραστούν σε πολύ καλή κατάσταση και χαμηλή τιμή ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν, μπορεί εύκολα κανείς να χτίσει το δικό του desktop PC με συνολικό κόστος κάτω των 650 ευρώ, η πραγματική αξία όμως του οποίου μπορεί να είναι και δύο φορές μεγαλύτερη από εκείνη ενός οποιουδήποτε συμβατικού έτοιμου PC γνωστού κατασκευαστή.
Και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να είναι κανείς πτυχιούχος προγραμματιστής ή μηχανικός υπολογιστών.
Το χτίσιμο του υπολογιστή από τον ίδιο το χρήστη έχει το πλεονέκτημα ότι έτσι παρακάμπτει μία ολόκληρη εξαιρετικά κοστοβόρο διαδικασία: α) το κόστος της εργασίας που απαιτείται για να κατασκευαστεί το μηχάνημα σε κάποια αλυσίδα συναρμολόγησης, β) τις γενικές λειτουργικές δαπάνες για την επίβλεψη και διαχείριση της εργασίας, γ) το κόστος των εγκαταστάσεων αποθήκευσης του προϊόντος και δ) το κόστος προώθησής του.
Μέσα από ιστότοπους όπως ο www.pricewatch.com ή ο orwww.newegg.com, μπορεί κανείς να βρει όλα όσα χρειάζεται για την κατασκευή του μηχανήματός του, πληρώνοντας μονάχα την τιμή αγοράς του και ίσως κάποιο κόστος αποστολής.
Σε τέτοιου είδους ιστότοπους μπορείτε επίσης να διαβάσετε reviews για το κάθε προϊόν, να το συγκρίνετε με άλλα έως ότου καταλήξετε στην πιο συμφέρουσα (σε επίπεδο τιμής και επιδόσεων) λύση για σας.
Επιπλέον, το να χτίσει κανείς μόνος του τον υπολογιστή του δίνει τη δυνατότητα της καλύτερης και αποτελεσματικότερης προσαρμογής του μηχανήματος στις απαιτήσεις του χρήστη. Αυτό που αποκαλούμε: customization (προσαρμογή των χαρακτηριστικών του στις εκάστοτε ανάγκες). Ο προηγούμενος υπολογιστής σας θερμαινόταν σε σημείο βρασμού; Κανένα πρόβλημα, προσθέσετε τρεις-τέσσερις επιπλέον ανεμιστήρες. Χρειάζεστε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο; Μεγαλύτερη RAM; Είναι στο χέρι σας να επιλέξετε εσείς την ισχύ του μηχανήματός σας.
Υπάρχουν, όμως, και δύο άλλοι σημαντικοί λόγοι για να γίνετε εσείς ο αρχιτέκτονας της ψηφιακής «στέγης» σας:
Πρώτον, αποφεύγετε έτσι όλο εκείνο το σωρό προεγκατεστημένων «σκουπιδιών», ΑΟL προγραμμάτων και άλλων με τα οποία ο εκάστοτε κατασκευαστής βαραίνει το μηχάνημά σας, «τρώγοντας» πολλή χρήσιμη επεξεργαστική ισχύ. Γιατί να έχετε λόγου χάρη Norton Internet Security Trial, από τη στιγμή που υπάρχουν τόσα ελεύθερα αντίστοιχα λογισμικά προστασίας;
Δεύτερον, είναι στο χέρι σας να επιλέξετε αν θέλετε λειτουργικό Windows, Linux ή άλλο, χωρίς να χρειάζεται να υποταχθείτε στις βουλές του κάθε κατασκευαστή.
Τρίτον και σημαντικότερο, το γεγονός ότι κατ' αυτόν τον τρόπο κάνετε ένα βήμα παραπέρα και μαθαίνετε σιγά σιγά να εγκαταλείπετε του θέση του «προγραμματιζόμενου χρήστη», αντικειμένου εκμετάλλευσης των εταιρικών κολοσσών και να μεταμορφωνόσαστε σε «προγραμματιστή» της ίδιας της ψηφιακής ζωής σας.
iefimerida.gr